מהי טכנולוגיית הבלוקצ'יין?
מהי טכנולוגיית הבלוקצ'יין?
בלוקצ'יין הוא ספר חשבונות דיגיטלי המתועד ברשת מבוזרת של מחשבים ברחבי העולם. מידע על עסקאות נשמר בבלוקים היוצרים שרשרת, ומכאן השם "בלוקצ'יין". במילים פשוטות, בלוקצ'יין הוא מסד נתונים מבוזר המכיל מידע על עסקאות שאינו ניתן לשינוי לאחר שנרשם.
כיצד פועל הבלוקצ'יין?
במקרה של ביטקוין, עסקאות פיננסיות נשמרות בבלוקצ'יין של ביטקוין, מה שמאפשר לכל אחד לצפות ולאמת את כל העסקאות בזמן אמת באמצעות חוקר בלוקים. כדי לעדכן את ספר החשבונות הדיגיטלי, כל המשתתפים ברשת (צמתים) חייבים להסכים שכל העסקאות הנכנסות לבלוק הן נכונות, בהתאם לכללים המנחים את הרשת. רשת הביטקוין משתמשת בפרוטוקול הוכחת עבודה (Proof-of-Work) כדי לאמת עסקאות ולהגיע לקונצנזוס מבוזר, כלומר, לוודא שכולם מסכימים על המצב הנוכחי של הבלוקצ'יין. ברשת הביטקוין, ה"כורים" הם המשתתפים המעבדים ומאמתים עסקאות, ומוסיפים בלוקים חדשים לבלוקצ'יין.
האם ביטקוין ובלוקצ'יין הם אותו דבר?
לא. הבלוקצ'יין הוא רק אחד מארבעת המרכיבים שמגדירים את ביטקוין:
- נדירות: מוגבל ל-21 מיליון מטבעות.
- ביזור: מערכת עמית לעמית במקום מערכת מרכזית.
- הוכחת עבודה: כורים מתוגמלים בביטקוינים חדשים.
- בלוקצ'יין פתוח: הקוד והעסקאות פתוחים לציבור.
הבלוקצ'יין, כפי שהוא משמש בביטקוין, הוא למעשה מסד נתונים איטי ויקר ללא שלושת המרכיבים האחרים.
האם כל הבלוקצ'יינים זהים?
לא. סאטושי נקמוטו הזכיר "שרשרת בלוקים" בנייר הלבן המקורי של ביטקוין. המונח "בלוקצ'יין" הפך לפופולרי מאוחר יותר, כאשר מגזין 'The Economist' פרסם כתבת שער בסתיו 2015 בשם:
״The trust machine – How the technology behind bitcoin could change the world״.
ישנה תפיסה מוטעית להתייחס לאופן שבו ביטקוין מארגן נתונים כ"טכנולוגיית בלוקצ'יין". נכון, ביטקוין הוא המטבע הקריפטוגרפי הראשון שהטמיע שרשרת נתונים המאובטחת באמצעות קריפטוגרפיה ומאורגנת בבלוקים, אך הוא אינו תואם למיליוני המטבעות הקריפטוגרפיים שהופיעו לאחר מכן. משמעות הדבר היא שאין "טכנולוגיית בלוקצ'יין" אחת; יש את הבלוקצ'יין של ביטקוין, ויש בלוקצ'יינים אחרים עם כללים שונים לחלוטין.
בלוקצ'יינים פתוחים, כמו הבלוקצ'יין של ביטקוין, פועלים ללא מעורבות או אישור של רשות מרכזית, ומאפשרים לכל אחד עם חיבור לאינטרנט להשתתף על ידי הרצת תוכנת הביטקוין. הבלוקצ'יין שונה ממסדי נתונים אחרים בעיקר בשל אופיו המבוזר, מה שהופך את המידע הרשום בבלוקים לקשה מאוד לשינוי או לזיוף. כתוצאה מכך, טכנולוגיית הבלוקצ'יין הפכה לפופולרית בקרב ארגונים ומוסדות פיננסיים, שכן ניתן להשתמש בה ליצירת מערכות בטוחות ועמידות יותר.
כיצד פועלות עסקאות בבלוקצ'יין של ביטקוין?
שליחת ביטקוין מארנק אחד לאחר היא פעולה פשוטה. עם זאת, מה שקורה מאחורי הקלעים מורכב יותר ומהווה חלק מהגאונות של ביטקוין.
כך מתבצע תהליך עסקה בבלוקצ'יין:
- משתמש משדר בקשה לשלוח ביטקוין.
- רשת הביטקוין מקבלת את בקשת העסקה.
- הצמתים מאמתים את העסקה באמצעות מנגנון הקונצנזוס.
- נתוני העסקה הרלוונטיים מתווספים לבלוק.
- הבלוק כולו מתווסף לשרשרת לאחר שהושגו מספר אישורים נדרש.
- העסקה הושלמה ונוספה לצמיתות לספר החשבונות.
בעוד שבלוקצ'יין עשוי להיות קשה יותר להבנה מאשר ביטקוין עצמו, הדבר החשוב ביותר להבין הוא שהבלוקצ'יין של ביטקוין הוא ספר חשבונות ציבורי בלתי ניתן לשינוי, המאמת ומתעד את כל עסקאות הביטקוין.
ב-Heartbit, אנו רואים בטכנולוגיית הבלוקצ'יין את הבסיס למהפכה הפיננסית הדיגיטלית. השילוב של נדירות, ביזור, הוכחת עבודה ובלוקצ'יין פתוח מעניק לביטקוין את ערכו הייחודי. אנו מאמינים שהבנה מעמיקה של הבלוקצ'יין תאפשר ללקוחותינו לקבל החלטות מושכלות בעולם הקריפטו המתפתח.

The body content of your post goes here. To edit this text, click on it and delete this default text and start typing your own or paste your own from a different source.







