ארנקים חמים לעומת ארנקים קרים
ארנק משמורת וארנק שאינו משמור
כאשר אנו מדברים על אחסון ביטקוין, קיימים שני סוגי ארנקים עיקריים: ארנקים משמורתיים (Custodial) וארנקים לא-משמורתיים (Non-Custodial). הבנת ההבדלים ביניהם היא חיונית לניהול בטוח ויעיל של הנכסים הדיגיטליים שלכם.
מהו ארנק משמורת (Custodial)?
ארנק משמורת הוא ארנק ביטקוין שבו ספק השירות מחזיק במפתחות הפרטיים של המשתמש, ולכן גם בכספים שלו. ארנקים פופולריים למתחילים, כמו Coinbase ו-Blockchain.com, הם דוגמאות לארנקים משמורתיים.
אמנם ארנקים אלו קלים לשימוש, מכיוון שהם דורשים רק אימייל וסיסמה כדי להתחבר, אך השימוש בהם מחייב אתכם לסמוך על ספק השירות שישמור על הכספים שלכם. מכיוון שאחת הסיבות המרכזיות להחזיק ביטקוין היא לקבל ריבונות מלאה על הכסף שלכם, אחסון ביטקוין בארנק משמורתי סותר במידה מסוימת את המטרה של השקעה והחזקה במטבע דיגיטלי מבוזר המאפשר לכם להיות הבנק של עצמכם.
כאשר אתם מחזיקים את המטבעות שלכם בארנק משמורתי, אתם מעבירים את האחריות על אבטחת הכספים שלכם למישהו אחר. אמנם ספקי ארנקים משמורתיים מבוססים אינם צפויים לגנוב את הכספים שלכם ישירות, אך הם עשויים לנעול אתכם מחוץ לארנק ללא התראה. לדוגמה, משתמשי Coinbase חוו בעיות מסוג זה במספר מקרים.
מהו ארנק לא-משמורת (Non-Custodial)?
ארנק לא-משמורת, הידוע גם כארנק מבוזר, הוא ארנק ביטקוין שבו רק המשתמש מחזיק בגישה למפתחות הפרטיים של הארנק. משמעות הדבר היא שרק אתם – המשתמשים – יכולים לגשת לביטקוין המאוחסן בארנק.
אמנם השימוש בארנק לא-משמורת הוא האפשרות הבטוחה יותר עבור משקיעי ביטקוין (מכיוון שרק הם יכולים לגשת לכספים שלהם), אך הוא מגיע עם יותר אחריות ודורש ידע בסיסי על כיצד לגבות ולשחזר ארנק.
מכיוון שרק משתמש הארנק מחזיק במפתחות הפרטיים, חשוב לדעת כיצד לגבות את הארנק בצורה מאובטחת. ברוב המקרים, זה כולל כתיבת ביטוי שחזור בן 12 עד 24 מילים שיש לשמור במקום בטוח. במקרה של אובדן גישה לארנק, ניתן להשתמש בביטוי השחזור – הידוע גם כביטוי זרעים או ביטוי מנמוני – כדי לשחזר את הגישה לארנק.
עם זאת, באמצעות ביטוי השחזור, כל מי שיש לו אותו יכול לגשת לארנק, ולכן לעולם אין לשתף את ביטוי השחזור ולעולם אין לאחסן אותו באופן מקוון.
השוואה בין ארנקים משמורתיים ולא-משמורתיים
ארנק משמורת:
- מפתחות פרטיים: מוחזקים על ידי ספק הארנק
- אבטחה: מאובטח במידה מסוימת
- KYC (הכר את הלקוח): חלק מהספקים דורשים KYC
- אבטחת סייבר: הנתונים המאוחסנים על ידי הספק עשויים להיות פגיעים לגניבה ודליפות
- מגבלות משיכה: חלק מהספקים מציבים מגבלות משיכה
- ידידותיות למשתמש: בדרך כלל קל לשימוש למתחילים
ארנק שאינו משמור:
- מפתחות פרטיים: מוחזקים על ידי המשתמש
- אבטחה: מאובטח מאוד
- KYC (הכר את הלקוח): מעט מהספקים דורשים KYC
- אבטחת סייבר: בדרך כלל אין נתוני משתמש המאוחסנים על שרתי הספק
- מגבלות משיכה: אין מגבלות משיכה
- ידידותיות למשתמש: חלק מהארנקים עשויים להיות קשים יותר לשימוש למתחילי
ב־Heartbit אנחנו רואים בהחזקה לא-משמורתית של ביטקוין לא רק אמצעי טכני – אלא ערך יסוד.
היכולת להחזיק את המפתחות בעצמנו, בלי תלות בגורמים שלישיים, היא מהותית להשגת חופש כלכלי אמיתי.
אנחנו לא מאמינים בפתרונות נוחים שמעמידים את הכסף שלכם בסיכון בגלל נוחות לכאורה – כי ברגע האמת, אם מישהו אחר מחזיק את המפתחות, הוא מחזיק גם את השליטה.

The body content of your post goes here. To edit this text, click on it and delete this default text and start typing your own or paste your own from a different source.






